Commissies

Commissies van Complex

Commissies

Op deze pagina staan alle formele en informele commissies die Studievereniging Complex heeft.

Een commissie is een groep van 5 tot 10 personen die verantwoordelijk is voor hun eigen activiteiten. Een jaar lang werk je samen met je commissie om je eigen activiteiten tot een succes te maken.

Actief lidmaatschap

Door lid te worden van een commissie word je een actief lid wat betekent dat je nog steeds naar alle complexe activiteiten kunt gaan én actief kunt deelnemen aan de organisatie van de activiteiten! Daarnaast kunt u ook deelnemen aan de Actieve Leden Activiteiten (ALA) , het Actieve Leden Weekend (ALW) en de Actieve Leden Bedankdag (ALBD). Deze activiteiten worden door het bestuur georganiseerd om de leden te bedanken.

Je kunt lid worden van een commissie via deze link

Informele commissies

Activiteiten Commissie

De Activiteitencommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van (ont)spannende activiteiten die Complex aanbiedt. De commissie organiseert gedurende het studiejaar verschillende activiteiten, waaronder drie themafeesten, een pubquiz, een schoolfeest, twee biercantussen, de Complex Games en een activiteit naar keuze. Dit zijn in totaal 10 activiteiten per jaar, waardoor de commissie behoorlijk intensief is, maar ook erg leuk! De Activiteitencommissie is een van de vier grootste commissies.
De commissie vergadert eenmaal per week.

Commissieleden: Esmée Smeets, Job Boersma, Julie Wauben, Demi den Hertog, Anke Geerts, Jelle Venema, Dito Boerema, Pleun Jansen, Kayleigh Aertse, Jeroen Huisken.

Caelestia Commissie

Nieuws en leuke artikelen worden door de Caelestia Commissie samengevoegd tot een Complex magazine. Er worden vier edities in het jaar uitgebracht, allemaal met een ander thema. Het is mogelijk om meer edities te maken, maar dat is aan de commissie. De commissie bedenkt het thema, schrijft en controleert de artikelen op grammatica, ontwerpt het tijdschrift en nog veel meer.
De commissie vergadert eenmaal per 2 weken.

Commissieleden: Eva Kaljee, Eline Damen, Zoë van Twist, Noortje Zegers, Celine Bruggemans, Laura van Warmenhoven en Floor Verhoeven

City Trip Commissie

De City Trip commissie organiseert een weekendtrip naar een Europese stad. De commissie is verantwoordelijk voor het regelen van het vervoer naar de bestemming, het hostel en het organiseren van de activiteiten. Dit weekend wordt zowel ontspannen als gezellig. Studenten leren elkaar, de stad en haar uitgaansleven kennen. De stedentrip vindt plaats in het eerste semester (september – eind januari).
De commissie vergadert eenmaal per week totdat de stedentrip plaatsvindt.

Commissieleden: Rein de Bruijn, Tom Fleischeuer, Lotte Bink, Niki Kerpitzis, Tom Kuijpers, Anouk Jansen, Anne Lambregts, Kristy Kerkhof

 

Culturele Commissie

De Culturele Commissie organiseert jaarlijks meerdere activiteiten die tot doel hebben de internationalisering en integratie van internationale studenten te bevorderen. De commissie organiseert leuke activiteiten zoals een muziekbingo of een moordmysterie-avond. Het doel van de commissie is om studenten kennis te laten maken met andere culturen.
De commissie vergadert eenmaal per 2 weken.

Commissieleden:

Van links naar rechts: Fie Feldt, Jadwiga Bozek, Leon Cole, Gino Jansen, Jonathan Zimmerman, Lune de Poorter, Kaylee Canisius, Yuvikka Vidyasagar

Eerste rij: Luce van Maren, Ivana Martinovic

Eerstejaars Commissie

De Eerstejaarscommissie is een commissie die uitsluitend bestaat uit eerstejaarsstudenten. De commissie organiseert vier leuke en ontspannende activiteiten. De activiteiten worden georganiseerd voor hun mede-eerstejaarsstudenten, zodat ze elkaar beter leren kennen. Zij organiseren onder meer een kroegentocht en een ouderdag voor de ouders van de eerstejaarsstudenten. Gedurende deze dag krijgen ouders te zien waar hun kind studeert en zien ze wat er gebeurt in het leven van een psychologiestudent.
De commissie vergadert eens in de 2/3 weken.

Commissieleden: Merel van der Sluijs, Sofie Schlooz, Dahné van Boxtel, Tatum van der Hart, Dana Kilian, Fabiënne Goertz ,Nikki Schepens, Wiktoria Katarzyna Kamińska, Jitske Maria Bornewasser

 

Introductie Commissie

De Introductiecommissie organiseert aan het begin van het schooljaar het introductiekamp. Zij zijn verantwoordelijk voor de volledige organisatie van het introductiekamp, een weekend vol leuke activiteiten waar nieuwe studenten andere eerstejaars kunnen ontmoeten. De organisatie omvat het bedenken van een thema, het regelen van de accommodatie en het organiseren van alle activiteiten. Houd er rekening mee dat de commissie het introductiekamp van het volgende schooljaar organiseert. De Introductiecommissie is een van de vier grootste commissies van Complex.
De commissie vergadert eenmaal per week.

Commissieleden:
Tweede rij: Matthijs Nijhoff, Sander van Buul, Yorg Bosmans, Mies de Kimpe, Pleun van Brussel, Zena van der Lans
Eerste rij: Emmelotte Selderijk, Merel Gertsen

WhatsApp Image 2022-05-20 at 3.45.54 PM

Master Commissie

De mastercommissie organiseert twee activiteiten per jaar. Alleen masterstudenten kunnen deelnemen aan deze commissie. De activiteiten worden georganiseerd voor andere masterstudenten, zodat ze elkaar kunnen leren kennen en leuke ontspannende activiteiten kunnen doen. De Mastercommissie organiseert activiteiten zoals een diner of een netwerkborrel.
De commissie vergadert eens in de 3 weken

Movie Editing Commissie

De Movie Editing Committee (ook wel de MEC genoemd) produceert alle films die door Complex worden gebruikt. Dit kunnen leuke aftermovies zijn van activiteiten of voor promotionele doeleinden. Voorbeelden zijn de aankondigingsvideo van de Study Trip of de aftermovie van de City Trip. De commissie verzamelt en bewerkt videobeelden met een action camera van Complex. Zij hebben de regie over de films, rekening houdend met eventuele aanvullende verzoeken van de commissies.
De commissie vergadert eens in de 2/3 weken.

Commissieleden: Gino Jansen, Eline Damen, Luce van Maren, Kate Smit, Matthijs Nijhoff

Promotie Commissie

Het doel van de Promotiecommissie is het vergroten van de zichtbaarheid van Studievereniging Complex bij studenten en op de universiteit. Dit doen zij door (minimaal) twee activiteiten te organiseren, voorlichting te geven over Complex tijdens colleges en verantwoordelijk te zijn voor de paarse fietsspuit. Vorig jaar organiseerden ze meerdere donderdagmiddagborrels. De commissie vergadert eens in de 2/3 weken.

Commissieleden:
Myrthe van der Linden, Iris de Maagt, Zoë van Twist, Job Boersma, Caro Jacobi, Mieke van Grunsven, Kristy Kerkhof, Amber Beerthuizen, Celine Bruggemans, Bibi Smit

Sport Commissie

De Sportcommissie organiseert jaarlijks drie activiteiten. Twee activiteiten in blok 2 en 3 zijn open en de commissie is vrij om elke sportgerelateerde activiteit te organiseren die ze willen. De derde activiteit is de Batavierenrace in blok 4. De Batavierenrace is de grootste estafetteloop waarbij de deelnemers van Nijmegen naar Enschede moeten rennen en achteraf vindt er een groot eindfeest plaats in Enschede. Afgelopen jaar heeft Complex met twee teams deelgenomen aan deze wedstrijd. De commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van alle 3 de activiteiten.
De commissie vergadert eens per 2 weken en richting de Batavierenrace eenmaal per week. 

Committee members:
Van links naar rechts:
Tweede rij: Mara, Merel, Lars, Tom, Wouter, Yvo, Ahmet
Eerste rij: Meis, Roos, Rens

Lustrum Commissie

Elke 5 jaar heeft Complex een lustrum, en het schooljaar 2022-2023 is het 30e lustrumjaar!! De Lustrumcommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van een hele week vol festiviteiten en activiteiten ter ere van het jubileum, waarvan je zelf de inhoud kunt bepalen. De volgende lustrumweek vindt plaats in het voorjaar van 2023. De commissie wordt 1,5 jaar voor het daadwerkelijke lustrum gevormd en zal tot en met de festiviteiten hetzelfde blijven.
De commissie vergadert eenmaal per week.

Commissieleden:

Eerste rij: Laura van de Vijver, Maartje van Lanen, Emmelotte Selderijk, Myrthe van der Linden, Kayleigh Aertse
Tweede rij: Esmée Versteegen, Willem Haak, Dagmar Stoll, Remco Oijen, Ryan Lenssen, Niki Bisscheroux.

 

 

TOP-week Commissie

De TOP-weekcommissie draagt tijdens de TOP-week bij aan het promoten van Complex en draagt bij aan het onvergetelijk maken van de TOP-week voor nieuwe studenten. De commissie is vrij om te kiezen welke activiteiten ze organiseren voor de nieuwe studenten. De TOP-week vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie, dus in de zomer heeft de commissie ook een aantal vergaderingen. 
De commissie vergadert eenmaal per 2 weken.

Commissieleden: Eva Kaljee, Evi van de Ven, Iris de Maagt, Mara Smulders, Jeroen Huisken

Formele Commissies

Acquisitie Commissie

De Acquisitiecommissie heeft een ondersteunende rol voor de Acquisitiecoördinator van het bestuur. De commissie helpt hen bij het zoeken naar nieuwe samenwerkingen en sponsors. Tijdens de vergaderingen zit de commissie bij elkaar om verschillende bedrijven te bellen en te benaderen. De commissie vergadert eenmaal per 3 weken.

Commissieleden: Manon van Belkom, Marlou Hovens, Matthijs Nijhoff, Caro Jacobi, Anne Pompe, Erik Rutten, Vera Hardeman

Goede Doelen Commissie

De Goede doelencommissie organiseert per jaar twee of drie activiteiten/fondsenwerving. De commissieleden kunnen zelf de intensiteit van deze activiteiten bepalen. De commissie werkt samen met bedrijven die vrijwilligerswerk aanbieden, zoals de Kindertelefoon of Serve the City. Zo komen de leden veel makkelijker in contact met dit soort bedrijven en leren ze meer over de maatschappij en het werkveld van de psychologie.
De commissie vergadert eens in de 2/3 weken.

Commissieleden:
Bovenste rij: Karlijn Naalden, Ashana van den Heuvel, Sanne Vonken.
Onderste rij: Caro Jacobi, Charlotte Haselhorst, Mara Smulders

Experience Your Future Commissie

De Commissie EYF is een commissie die samen met SPS-NIP een oriëntatieavond organiseert voor alle psychologiestudenten die studeren aan Tilburg University. Het doel van de avond is om studenten een idee te geven van hoe het is om in een bepaald vakgebied te werken. Alle richtingen binnen de psychologie die op Tilburg University gekozen kunnen worden komen in de avond aan bod. 

De commissie komt eens in de 2/3 weken samen om het evenement te organiseren en professioneel contact te leggen met de sprekers.

Commissieleden:
Tweede rij: Bente Schreppers, Iris Gaarthuis, Pleuni Beijers, Vera Hardeman, Veerle Luteijn.
Eerste rij: Caro Jacobi, Sam Thoen.

Alumni Focusgroep

De Focusgroep Alumni is opgericht om het bestuur te voorzien van informatie en feedback over de belangen van alumni. Ook ondersteunt de commissie het bestuur met ideeën over de Alumni-activiteit. De focusgroep zal aanwezig zijn tijdens de Alumni-activiteit en helpt bij de uitvoering van het evenement. Deze commissie vergadert eens in de 3 weken.

Committee members:
Second row: Yorg Bosmans, Jesse Oosterheert, Stan Lumens, Indira Vaessen, Anouk Hakens, Marlou Hovens
First row: Chantal Dogan, Aniek Westerdijk, Jordi Heesters, Dito Boerema, Gino Jansen

Internationalisering Focusgroep

De Focusgroep Internationalisering is opgericht om het bestuur en de Coördinator Internationalisatie te voorzien van feedback en ideeën over het internationaliseringsproces. De focusgroep organiseert geen activiteiten en is alleen bedoeld voor advies. Elk lid kan lid worden van deze commissie.
Deze commissie vergadert eens in de 3/4 weken

Seminar Commissie

Een keer per jaar wordt het seminar georganiseerd, een groot evenement waarbij verschillende sprekers (interactieve) presentaties en workshops geven, gekoppeld aan een thema. De Seminar commissie organiseert dit evenement en legt professionele contacten met de sprekers. De Seminar commissie is een van de vier grootste commissies en een perfecte commissie om je professionele vaardigheden te ontwikkelen!
De commissie vergadert eens in de twee weken.

Leden van het comité:
Tweede rij: Merel van Olphen, Sophie Huige, Tim witmer.
Eerste rij: Huib Bergkamp, Bente Kassels, Jaëla van de Poll, Pjotr Paauw

Studie Ondersteunings Commissie

De Studie ondersteuning commissie organiseert activiteiten om de professionele en soft skills van psychologiestudenten te ondersteunen en te verbeteren. Hoe deze taak wordt uitgevoerd, ligt bij de commissie, zij kunnen zelf of met hulp van een ander bedrijf activiteiten organiseren. Voorbeelden van activiteiten die de Studie ondersteuning commissie organiseert zijn workshops of trainingen. Het is een studiegerelateerde commissie die niet veel tijd kost.
De commissie vergadert eenmaal per 3 weken.

Commissieleden:
Bovenste rij: Lisa van Ool, Chantal Dogan, Elise Swillens.
Onderste rijen: Michiel de Folter, Robbin Vinck, Caro Jacobi, Agnese Caune.

Studiereis Commissie

De Studiereiscommissie organiseert jaarlijks een studiereis. De studiereis bestaat uit ontspannende, culturele en psychologische activiteiten. De commissie kiest de bestemming, regelt de vlucht, hostels en organiseert alle activiteiten voor de reis. Elk jaar gaat Complex naar een ander land. De bestemming van vorig jaar was Boedapest. De studiereis vindt plaats in de eerste week van het vierde blok. De Studiereiscommissie is een van de vier grootste commissies die Complex te bieden heeft. De commissie vergadert eenmaal per week.

Commissieleden: Amber Wagener, Dewy Lo-A-Njoe, Isis Kleinendorst, Julie Wauben, Laura de Jong, Sjors van Horen, Tim Witmer, Vera Bakkers, Zena van der Lans.

 

Symposium Commissie

De Symposiumcommissie organiseert twee symposia per jaar. Een over de gezondheidskant van psychologie en een over de sociale kant van psychologie. De commissie bepaalt wat het thema wordt, zoekt en benadert verschillende mensen om op het symposium te spreken en zorgt voor de zaal. In deze commissie leer je bijvoorbeeld organiserende vaardigheden. In voorgaande jaren organiseerden we symposia met thema’s als manipulatie, seks, angst en macht van de massa. 
De commissie vergadert eenmaal per 2 weken.

Commissieleden: Ilone Schellekens, Esmée Versteegen, Merel de Voort, Jonathan Hennissen, Nikki Oversier, Noortje Hoes, Issam Chaouki.

Werkveld Commissie

De Werkveldcommissie organiseert een aantal activiteiten om een indruk te geven van de loopbaanmogelijkheden in de psychologie. Deze activiteiten hebben betrekking op de verschillende vakgebieden van de psychologie en helpen studenten inzicht te krijgen in het werkveld. De commissie is verantwoordelijk voor de keuze van hoe het wordt georganiseerd, enkele voorbeelden zijn bedrijfsbezoeken, sprekers en workshops.
De commissie vergadert eenmaal per 2 weken.

Commissieleden:
Tweede rij: Sabine van Toor, Amber van Beers, Jolijn Wolbert, Stijn Verhagen, Jeroen Huisken
Eerste rij: Camile Martens, Jaron Bos, Lars Fransen

Jaarboek Commissie

De Jaarboekcommissie stelt een leuk en interessant jaarboek samen dat aan het eind van het jaar zal worden uitgedeeld. In het jaarboek vind je beschrijvingen en foto’s van de commissies, alle activiteiten, spectaculaire evenementen en interessante artikelen. Gedurende het academiejaar werkt de jaarboekcommissie samen om de artikelen te schrijven en de perfecte herinnering aan het afgelopen jaar samen te stellen. De commissie vergadert eens per 2/3 weken, met wekelijkse vergaderingen aan het einde van het studiejaar.

Commissieleden:
Tweede rij: Charlotte Haselhorst, Cecile Dubois, Romy de Blok, Michelle Hellings, Laura van de Vijver, Ruben Ramaekers
Eerste rij: Rebecca Beijk, Esmée Versteegen, Jet Driessen

Formele Commissies

Adviesraad

De Raad van Advies staat het bestuur bij door advies te geven, de voortgang te becommentariëren en waar nodig te bekritiseren en te complimenteren. Doordat de raad uitsluitend uit oud-bestuursleden bestaat, hebben zij veel ervaring met de vereniging. Een paar weken voor elke Algemene Ledenvergadering komt het bestuur en de raad bij elkaar en geeft de raad een toelichting op de voortgang van het bestuur.

Raadsleden: Aniek Westerdijk, Anouk Hakens, Britt Bergers, Jesse Oosterheert, Julia Walboomers, Kim Machielsen, Maartje van Lanen, Matthijs Nijhoff, Maurits Godthelp, Mignonne van Iersel, Roos Elegeert, Stan Lumens

Financiële Adviesraad

De Financiële Adviesraad geeft advies over de kosten die Complex maakt. Ze vergaderen vier keer per jaar met het bestuur. De raad bestaat uit oud-bestuursleden.

Raadsleden: Michelle Hellings, Britt Bergers, Stan Lumens, Eline Damen en Anouk Hakens.

Kascontrole Commissie

De Kasco commissie controleert het werk van de penningmeester in het bestuur. Dit doen ze door de budgetten meerdere keren per jaar te checken. De commissie bestaat uit oud-penningmeesters en de vergaderingen worden geleid door de huidige penningmeester van het bestuur.

Commissieleden: Eline Damen, Michelle Hellings, Stan Lumens.