De geschiedenis van Complex

Studievereniging Complex is opgericht op 13 september 1993. Voor de oprichting was er een breed scala aan verschillende verenigingen; bijvoorbeeld een afstudeerverenigingen, een introductiecommissie en een studentenvertegenwoordiger bij de afdeling Psychologie. Een groep van vijf studenten dacht dat er iets ontbrak; een overkoepelende vereniging voor alle psychologiestudenten van Tilburg University (destijds KUB, Katholieke Universiteit Brabant). Samen richtten zij een nieuwe vereniging op: Studievereniging Complex. De naam ‘Complex’ weerspiegelt het drukke veld van verschillende organisaties en verenigingen waarin de vereniging zich bevindt.

Toen de vereniging officieel werd opgericht werd er een openingsfeest georganiseerd in Café de Boekanier, dit was het begin van onze samenwerking die tot op de dag van vandaag bestaat.

In het najaar van 1993 werden verkiezingen georganiseerd voor het nieuwe bestuur dat in januari 1994 werd geïnstalleerd. Rond die tijd werden de eerste commissies gevormd (bijvoorbeeld een extractiecommissie en de activiteitencommissie).

Het is interessant om te zien hoe Complex door de jaren heen is gegroeid. In het begin had Complex slechts twee commissies. Bijna drie decennia later heeft Complex 25 commissies die allemaal van elkaar verschillen. Complex blijft elk jaar groeien en heeft bijna 1600 leden.

Het belangrijkste doel van Complex is het verbeteren van het welzijn van alle toekomstige, huidige en voormalige studenten van de studie Psychologie aan Tilburg University.